Инфо

17. мај 2018.17. мај 2018.
Изложба „Недоглед“
Награђене фотографије
на градском тргу

Изложба „Недоглед“

У оквиру активности којима се обележава јубилеј, 25 година рада Школе примењених уметности у Шапцу, на градском тргу, отвореној галерији, протеклог уторка отворена је изложба фотографија ученика секције за фотографију и дигиталну графику под називом „Недоглед“.
- Овом изложбом наша школа наставља програм обележавања јубилеја, 25 година постојања. Веома смо поносни на ову изложбу и на нашу секцију за фотографију и дигиталну графику, ученике и професора Михаила Симовића, јер су заиста бројним наградама које су освајали на републичким и међународним конкурсима доказали колико квалитетно раде. Град нас заиста подржава у свим активностима и где год да се појаве наши ученици о нашој школи и граду се чују само речи хвале – истакла је директорка Школе примењених уметности Невенка Ђокић.
На изложби коју је подржао и Град Шабац, на 20 паноа приказана је 31 фотографија великог формата, које су настајале у периоду од 2010-2017. године и које су вишеструко награђиване на изложбама и конкурсима републичког и међународног нивоа.
- Професори, ђаци и школа, заиста су остварили своју мисију. Они су променили духовну и сваку другу климу нашег града, али не само града него и Србије. Захваљујући овој школи промењена је и културна и уметничка сцена Србије. Десетине уметника је потекло из ове школе стварајући једно потпуно ново уметничко окружење и стварајући нове вредности које ће бити препознате као нова традиција Шапца и Србије – навео је члан Градског већа Игор Марсенић.
Ученица Ивана Круљ је добитница бројних награда и са своја три рада представила се на изложби. Са великим ентузијазмом и посвећеношћу приступа свакој фотографији, као и њени школски другови.
- Ово је велики понос школе, као и нас ученика са секције. Велика је привилегија излагати овде на тргу, јер тозначи да ће нас цео град видети. Свакодневни рад који улажемо у ову фотографију, што на секцији, што у слободне време тражећи неке нове идеје, нове ствари које можемо да фотографишемо и сви смо веома поносни на то. Захвални смо и професору Михајлу који нам је то све омогућио и који нам помаже – рекла је ученица Ивана Круљ
Велики је узор и подршка ученицима је профсесор Михаило Симовић који води секцију за фотографију и дигиталну графику. Професор истиче да је галерија на Тргу идеално место да се Шапчани упознају са награђеним радовима телентованих ђака.
- Ово је права прилика да излажемо радове у Шапцу. Драго ми је што се изложба налази баш у овом простору. Фотографије су у великом формату и посетиоци, пролазници могу да стекну прави утисак о самим радовима. Ово је прво представљање секције у нашем граду на овај начин – истакао је професор Михаило Симовић, ментор екције за фотографију и дигиталну графику.
Радови ученика – полазника секције за фотографију и дигиталну графику Школе примењених уметности биће изложени на градском тргу током маја и почетком јуна месеца.

М.Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa