Инфо

18. фебруар 2021.18. феб 2021.
Фото:  Шабачка гимназија

Фото: Шабачка гимназија

Кабинет за руски језик у Шабачкој гимназији

Инвестиција у будућност

Подршка и подстицај за најбоље. НИС стратешки партнер образовним установама. Дугогодишња сарадња, стипендије за студије у Руској Федерацији. Нов кабинет за руски језик у Шабачкој гимназији
У оквиру програма “Енергија знања“ у Шабачкој гимназији отворен је кабинет за руски језик чије је опремање подржала компанија НИС. Учионица у којој ће ђаци стицати нова знања у потпуности је адаптирана за ову намену, а предвиђена је за све смерове школе.

Саветник заменика генералног директора компаније НИС Снежана Лакићевић нагласила је да су донације усмерене ка образовним установама са значајним постигнућима као вид подстицаја и награде.
-Донације никада нису случајне, оне су у узрочно - последичноj вези са резултатима које остварују ученици и наставници. Захваљујући професорки Татјани Маринковић, која је научила своје ђаке да постижу изузетне резултате на Олимпијади из руског језика, која је пре шест година у сарадњи са Министарством просвете обновљена и започета уз помоћ Нафтне индустрије Србије, партнерства Руског дома, данас имамо ову учионицу. Као резултат бројна деца су на студијама у Руској Федерацији и могу да бирају да ли желе да уче у Енглеској, Немачкој или Русији. Руски језик кроз стипендије поново постао интересантан младима у Србији. Отварање ове учионице је почетак дугорочне сарадње не само са Шабачком гимназијом, него и са просветом јер је НИС најодговорнија друштвена компанија у Србији.

Руски језик кроз стипендије поново постао интересантан младима у Србији. Отварање ове учионице је почетак дугорочне сарадње не само са Шабачком гимназијом, него и са просветом јер је НИС најодговорнија друштвена компанија у Србији


Више од пет милиона евра је до сада инвестирала у образовање - додала је Снежана Лакићевић.

Свечаном отварању кабинета поред представника компаније НИС и Руског дома у Београду присуствовали су специјални саветник за образовање председника и премијерке Републике Србије Младен Шарчевић и градоначелник Шапца Александар Пајић.

-У име кабинетa председника Републике, захваљујем се компанији НИС која је дуги низ година високо одговорна компанија и доприноси развоју образовања у Србији. Енергија знања је један дугорочан пројекат.

Mноге школе осетиле су бенефите од тога. У свему томе, популаризација руског језика заузима значајно место. Руски језик, у релацији са другим језицима мора да пронађе своје место, због културних веза, традиције и саме руске културе и књижевности. Формирање кабинета руског језика и већег броја ђака сигурно ће створити нови бенефит - истакао је Шарчевић.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић наводи да је посебно поносан на образовне установе у граду као што је Гимназија, те да је улагање у њих инвестиција за будућност.

-Посебно ми је задовољство што Град Шабац има овакве образовне установе и ученике у које заиста вреди улагати. Сваки новац уложен у знање вишеструко ће се вратити у будућности. Град Шабац ће у наредне четири године максимално подржати, образовне установе основног и средњег образовања, као и Шабачку академију, коју градимо из почетка јер Шабац треба да буде универзитетски град у будућности- рекао је градоначелник Пајић.

Присутнима је представљен и уџбеник за руски језик за одрасле под називом „Ни пуха ни пера!“, намењен брзом савладавању почетног нивоа овог језика, који је издао Центар Руског географског друштва у Србији уз подршку компаније НИС.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa