Инфо

18. фебруар 2021.18. феб 2021.
Састанак на слепо- са књигом
Библиотека шабачка

Састанак на слепо- са књигом

Ишчекивања, трема и знатижеља – овако бисмо могли да опишемо сусрет са непознатом особом са којом се први пут сусрећемо у нади да ће она бити та права, на коју смо чекали.

Сви књигољупци имају дилему када је у питању одабир нове књиге за читање: шта ако пропусте дивну књигу за коју још нису чули или им је неко препоручио у чији укус никад не сумњају? Свима прети опасност да упадну у шаблон читања истих врста књига, истих жанрова и аутора изнова и изнова.

Књижевност је резултат удруженог рада разума и осећајности, па тако ни одабир књиге не искључује да некад превагне рационални део наше личности, док други пут допустимо да то буде срце. Књига је својеврсни животни сапутник, а реакције и осећања које је кадра да у нама пробуди, ниво посвећености и пажње коју јој упућујемо, може бити чак и интензивнији него међуљудски односи.

Морате признати да су то све добри разлози да се упустите на Састанак на слепо – са књигом на који вас води Библиотека шабачка. Књиге ће бити увијене у папир на којем ће бити записане карактеристике везане баш за тај наслов. Бираћете књигу не знајући о којој се књизи ради, притом без ичије помоћи, књигу само за себе. Замислите књигу као пратиоца у изласку у нади да ћете добити баш оно што очекујете.
Мислите да је немогуће?

Све је то део читалачке магије, што је врло узбудљиво, зар не?!
(Библиотека шабачка-К. Матић)

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa