Инфо

17. мај 2018.17. мај 2018.
Представа поводом Дана школе
Основна Школа “Јанко Веселиновић” прославила 125 година постојања

Представа поводом Дана школе

Основна школа “Јанко Веселиновић” протеклог понедељка уз пригодан програм прославила је 125 година постојања и рада. Дан школе обележен је представом ученика “Успавана лепотица” и промоцијом најуспешнијих ученика, освајача бројних награда на научним и спортским такмичењима. Директорка школе Љиљана Стојановић истакла је да школа иако има дугу традицију у савременом духу подстиче ученике да буду креативни и радо прихвата њихове идеје које заједно успешно реализују.
- Поносни смо што наша школа постоји 125 година. Дан школе обележавамо традиционално представама, активностима које су ученици организовали. Посебно сам поносна на ову представу јер су је ученици сами припремили од писања текста до подела улога и изведбе. Наравно, имали су организациону помоћ наставнице српског језика Мирјане Перишић. Велики број ученика је учествовао у припреми, али највећи терет организације понеле су три ученице седмог разреда Аница Радивојевић, Ања Трифуновић и Андреа Милинковић. Ценимо њихову иницијативу и њихов рад. Ми у духу савремене школе смо их подржали и надам се да ћемо оправдати очекивања која имају и да ћемо их разумети, као и оно што желе да нам поруче, јер је представа савремена и тиче се њиховог живота, а ми одрасли треба да их схватимо и свет у коме они живе – истакла је директорка школе „Јанко Веселиновић“, Љиљана Стојановић.
Познату бајку чланови драмске секције сами су режирали и прилагодили времену у ком одрастају. Уз помоћ професорке српског језика и књижевности представа је први пут у фебруару изведена у Свечаној сали школе за најмлађе другаре. Поводом Дана школе ученици су своје дело извели на сцени Шабачког позоришта. Младе ауторке представе поносно наводе да им није недостајало инспирације за рад.
- На идеју смо дошле крајем прошле године и желеле смо да на модернији начин представимо неку бајку. Заједно са школским парламентом и наставницом Миром смо доста радиле и она нам је много помогла да све буде овако добро и савршено. Захвална сам свима који су нас подржали и учествовали у представи - поделила је са нама једна од ауторки текста, ученица седмог разреда, Ања Трифуновић.
Главни лик представе је Аурора, принцеза 21. века којој живот зависи од популарности и лајкова на друштвеним мрежама. Због проклетства пада у дубок зачарани сан из кога се буди захваљујући правим пријатељима и схвата да је другарство ипак битније од славе. У представи се могу пронаћи припадници млађих генерација, али и они мало старији.
- Нас три смо одлучиле да напишемо нешто што ће људима да отвори очи и да виде каква је стварност и да схвате да неке ствари нису толико важне, а стављају их увек на прво место. Није нам било тешко да напишемо текст јер живимо у стварности у којој су телефони најважнија ствар, тако да није било тешко доћи до идеје, јер има много примера у животу – навела је ученица Андреа Милинковић.
Свечаном обележавању Дана школе присуствовали су бројни гости, родитељи, наставници и представници других културно-образовних институција у граду.

М.Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa