Инфо

17. мај 2018.17. мај 2018.
НА ПРОМОЦИЈИ КЊИГЕ КУДА ОДЛАЗЕ ВОЉЕНИ
МИЛАНА ИВАНТИЋА ИЗ ЦРНЕ БАРЕ

ДУШУ РАСТЕРЕТИО

Свечана сала Скупштине општине Богатић, протеклог петка, увече на промоцији прве књиге Милана Ивантића из Црне Баре “Куда одлазе вољени”, била је пуна гостију.
Представљање првенца Милана Ивантића, који је запослен у хитној служби Дома здравља у Богатићу, као возач, почело је уз звуке оркестра “Абрашевића” из Шапца. О књизи је најпре говорио писац рецензије Предраг Белић, наглашавајући да је веома срећан што је његов пријатељ вешто сложио своје доживљаје. Верује да се на овај начин растеретио животних тегоба, које га нису мимоилазиле. За Биљану Новаковић, лектора књиге, материјал над којим је сатима бдила, настојећи да својим доприносом не наруши основни ток радње коју Милан описује, књига је пуна емоција, као бомба која треба да експлодира.
- Мене су нека сећања дуго прогањала. Годинама смо водили велику борбу. Многа од њих су ме поразила, нисам више могао да се изборим са њима. Овај роман на неки начин, моја је исповед. Овом књигом ја сам их оголио и душу своју растеретио. Желим да их поделим са Вама. Само да мене више не притискају и не море, каже аутор, уверен да ће читаоци његовог дела, којим уједно обнавља “затворену” издавачку делатност КОЦ Богатић, помоћи да бар једну загонетку у животу реше и заобиђу једну невољу.
Доста речи хвале чуло се на рачун његовог пријатеља Жељка Драгићевића, који је књигу веома добро илустровао, а да она угледа светло дана највише су помогли Културно-образовни центар Богатић, Месна заједница Црна Бара и Удружење писаца “Јанко Веселиновић”, чији је Милан однедавно члан.

Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa