Инфо

21. април 2011.21. апр 2011.
НЕКАДАШЊИ ФУДБАЛЕР „МАЧВЕ“ ЗОРАН МИХАИЛОВИЋ - ЛОЛА

МАЧВА ЈЕ БРЕНД ШАПЦА

Када се Војкан Мелић вратио у Шабац тренинге „Мачве“ је гледало сваки дан између 1.000-2.000 гледалаца , а сада „Мачву“ толико гледалаца гледа на пет утакмица
Предводник ФК “Мачве“ са генерацијом успешних. Капитен у екипи коју је предводио тренер Салко Егановић. “Мачвино“ дете. Некада играчу а данас спортском раднику “Мачва“ је увек представљала изазов. Због игара какве је пружао Зоран Михаиловић - Лола имао је интегритет и стекао статус у “Мачви“, граду и шире, баш у оно време када се играо квалитетан фудбал, у ондашњој великој Југославији. Тада је “Мачва“ низала победе, била пример другима. У госте су јој долазиле екипе и били јој домаћини клубови који су “Мачву“ уважавали а противнички играчи респектовали и према тадашњој “Мачвиној“ екипи одавали страхопоштовање.
Поред капитена ФК “Мачве“ Зорана Михаиловића ““ Лоле који је играо и за омладинску репрезентацију Југославије, за “Мачву“ су играли и печат оставили: голман Синиша Ружић, као и неки од играча “Мачве“: Саша Петровић - Чоколада, Бора Радовановић ““ Фуш, Драгослав Костић ““ Коле, Мехмед Карајџић, Бранко Марић ““ Маре, Драган Кесеровић ““ Кесер, Драган Живановић ““ Мандов, Миленко Ковачевић ““ Маленко, Веран Костадиновић, Аца Кузмановић, Саша Новаковић...
Данас је неко друго време. Нови људи. Другачији резултати а самим тим и игра у шабачкој “Мачви“. Ипак, без обзира на садашњу игру, позицију где је, шта данас представља Шапчани и даље воле своју ФК “Мачву“ која је постала један од градских брендова.
Има ли шабачки фудбал перспективу? Како и са ким? Ко данас води “Мачву“? Само су нека од питања на која ће покушати да нам у наредним бројевима дају одговоре за “Глас Подриња“ некадашњи али и данас препознатљиви људи који су део свог живота оставили у фудбалу...
Шта ФК “Мачва“ значи за Шабац?
- ФК „Мачва“ је највећи бренд града Шапца. Некада је уз „Мачву“ живело на хиљаде људи нашег града, гледало пратило на гостовању, гледало тренинге свих селекција, доводили своју децу да тренирају у „Мачви“.
„Мачва“ је била бренд и у краљевини Југославији далеко пре „Црвене звезде“ и „Партизана“ који су основани после Другог светског рата.
Када одете ван Шапца прво што Вас питају шта је то са „Мачвом“ како је могуће да игра трећу лигу.
Какав је фудбал био некада, а какав је сада?
- Некада се на утакмице долазило са породицом, сат, сат и по пре утакмице гледала се предигра обично пионира или петлића, а сада се на утакмицу долази 5 минута пре почетка утакмице.
Некада су прави навијачи „Мачве“ знали сваког играча по имену презимену, коју школу је завршио, где ради, практично све, сада играче „Мачве“ не препознају на улици.
Да би гледаоци, навијачи долазили на утакмице они морају на тим утакмицама нешто да виде, да уживају у фудбалу, фудбалској игри, а за то су потребни мајстори на терену. А да би играчи били мајстори, треба да их препозна тренер. За то он мора имати знање и „нос“, и не сме дозволити да тим саставља неко други а не тренер, што је данас постало пракса.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa