Инфо

5. мај 2011.5. мај 2011.
ГОРДАНА ЋИРЈАНИЋ У БИБЛИОТЕЦИ ШАБАЧКОЈ

РОМАН О КРИЗИ ИНТИМЕ

Добитница НИН-ове награде за најбољи роман на српском језику 2010. године, Гордана Ћирјанић, прошле среде представила је свој награђени роман „Оно што одувек желиш“. О роману је говорио и Милета Аћимовић Ивков, критичар и члан НИН-овог жирија
Роман „Оно што одувек желиш“ Гордане Ћирјанић из Београда, добитнице НИН-ове награде за најбољи роман 2010. године суочава нас са драмом једне нагло, али ангажовано пробуђене свести, која настоји да дође у посед оспокојавајућих сазнања и да разреши непознанице егзистенцијалног али и много важнијег моралног типа, како је истакао Милета Аћимовић Ивков.
Слободан, главни јунак романа, несуђени је писац који се све време обраћа у првом лицу свом старијем брату о кога се огрешио. Он сабира, своди рачуне свога живота који је био испуњен сложеним егзистенцијалним искуством које подразумева и живот у Лондону и Шпанији, где је радио у телевизијским екипама на тзв. ријалити шоуима.
Ауторка се у овом роману није водила ангажованошћу и савременошћу која је највише истицана приликом описа њеног романа. За њу је, пре свега као писца, много јача страна ове књиге психологија. Први пут је у овом роману ушла у савремену реалност, у једну савремену психу, чије је временско бивствовање започело пре две године.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa