Инфо

23. јун 2011.23. јун 2011.

ЗНАЧАЈНА ЗАРАДА НА МАЛОЈ ПОВРШИНИ

Раде и Биљана Ивановић са Летњиковца, пре пар година остали су без посла. После приватизације „Зорке“ као дипломирани технолози остали су препуштени сопственом раду. Почели су са производњом ружа, пчеларством и воћарством. У Синошевићу се налази расадник ружа „Ивановић“, воћњак са бресквама и крушкама и шездесетак кошница. Кажу да је ова година добра за све што производе.
-Као мало пољопривредно газдинство трудимо се да се бавимо рентабилном производњом. Имамо око 90 ари крушака. Њихов принос је 10-15 тона по хектару. Сада су у пуном роду и цена им је увек добра. Бресака имамо око хектар и по, и то раних сорти којима је и цена већа. На јесен планирамо проширење на око два хектара и крушака и бресака. Саднице већ имамо припремљене - каже Биљана.
Посао обављају сами, породично. Помажу им син, ћерка и зет, само када је калемљење ружа и берба воћа ангажују сезонске раднике. Примењују агротехничке мере и сарађују са Заводом за заштиту биља у Шапцу. Кажу да тако успевају да држе воће у добром стању а да је одржавање засада крушке посебно компликовано.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa