Инфо

23. јун 2011.23. јун 2011.
НАРОДНИ МУЗЕЈ

УСПЕШНА ШКОЛСКА ГОДИНА

Петнаеста годишња изложба радова ученика Школе за уметничке занате отворена је прошлог четвртка у изложбеном простору Народног музеја. Том приликом уручене су и награде најуспешнијим матурантима за занатско умеће, ликовно стваралаштво, носиоцима дипломе „Вук Караџић“ и награда ђаку генерације Кристини Панић
Успешно окончана школска година ученика Школе за уметничке занате своју завршницу доживела је прошлог четвртка у Народном музеју где је изложено преко двеста радова чију је селекцију извршио проф. Милош Поповић уз сарадњу својих колега.
Петнаеста традиционална годишња изложба радова показала је сву раскош костима, фотоматеријала, цртежа, скица, студија, слика, вајарских радова, плаката, гравираних површина, накита, уникатне и декоративне керамике, резбарија, клесаних розета и икона и на тај начин, како је истакла Иванка Трифуновић, историчар уметности, „повезаним аутохтоним рукописом приближила раздобља, стилове и правце“.
- Желим да се захвалим Народном музеју на сарадњи и подршци коју, као значајна установа културе у граду, пружа све ове године Школи за уметничке занате. Оваква сарадња, са аспекта школе, свакако доприноси остваривању циљева и исхода у уметничком образовању и пружа ученицима прилику да резултате свога рада и стваралаштва презентују на најбољи могући начин, учествујући у уметничком и културном животу града и остављајући, на тај начин, трајни печат иза себе. Наравно, ништа није случајно, много труда је уложено да би изложба изгледала овако богато и колоритно. Преко двеста радова показују раскош талента наших ученика, али и резултате педагошког рада њихових професора - рекла је директорка Невенка Ђокић.
А тај таленат, рад и труд награђен је пригодним књигама из области уметности и историје. Кристини Панић, ученици смера конзерватор културних добара ““ позлатар, тачније иконописац, уручена је награда за ђака генерације и уједно носиоца дипломе „Вука Караџића“ коју су још добили Душица Грујић и Николина Јовелић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa