Инфо

7. јул 2011.7. јул 2011.
ФУДБАЛ: НА КРАЈУ ПРВЕНСТВА

КО СВЕ МОЖЕ БИТИ “ТАТИН СИН“

Некад је био ред да после завршетка сезоне управни одбор спортског, а нарочито фудбалског клуба подвуче црту, сабере утиске о протеклом шампионату, па сазове конференцију за штампу, на којој ће своје закључке изложити суду јавности. У ФК “Мачви“ су очигледно црту подвукли раније, утиске сабрали већ после шестог кола прошлог првенства, а све су ово изнели у јавност кроз два интервјуа дата листу “Спорт у Подрињу“ од стране тренера првог тима Јана Гаваловског и координатора ФК “Мачве“, ма шта та функција значила, Драгорада Томића.
Да би се ова два интервјуа правилно разумела морамо подсетити на неколико чињеница. Пре свега ово руководство ФК “Мачве“ је у клуб преузело у септембру 2008.године, пошто је функцију председника управног одбора из здравствених разлога напустио дотадашњи председник г.Живанко Михајловић. То значи да у овом саставу (уз посредно и непосредно присуство координатора градског већа) данашње руководство ФК “Мачве“ води клуб скоро три године. Толико о роковима за остваривање циљева, који се од стране руководства стално померају (са године на четири, па сад видимо и на пет година).
А сад о обећањима, остварењима и оценама рада руководста и то по већ давно успостављеним критеријумима, а то су: организација клуба, инфраструктура, омладински погон и спортски резултати.
Просечна оцена овог руководства је “2,5+“ (ово “+“ је за уметнички дојам).
Ево због чега.
Ово руководство клуба је успоставило финансијску стабилност и организацију клуба за које заслужује све похвале. Додуше клуб воде чланови Градског већа Шапца (Томић, Чоњагић), који и те како имају могућности да утичу на расподелу буџетских средстава, као и на прикупљање средстава од спонзора. Надаље, у клубу су професионално ангажовани људи који већ дуги низ година обављају исте функције и изванредно познају фудбалски организацију. ФК “Мачва“ представља, онаква каква је данас, у сваком погледу представља клуб у пуном смислу те речи и то се види на сваком кораку. Гледајући већ две године ФК “Мачву“ на скоро свим гостовањима, просто је невероватно замислити у каквим условима остали клубови живе и раде и колико наш фудбалски клуб од доласка на утакмицу, до опреме, загревања, бројности стручног штаба, одскаче у овом рангу такмичења. Памтим на пример, у Пожеги да сви играчи тамошње ФК “Слоге“ нису имали чак ни исте штуцне. Ово се може рећи и за све селекције клуба. За ово свака част.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa