Инфо

7. јул 2011.7. јул 2011.
НА ПАРТИЗАНСКОМ ГРОБЉУ У ШАПЦУ

ОБЕЛЕЖЕН ДАН БОРЦА

Поводом 4. јула, Дана борца, делегације Градског одбора Савеза бораца, СПС, КПС и Организације војних пензионера положиле венце на споменик погинулим борцима на Партизанском гробљу у Шапцу. У пригодном говору секретар борачке организације, Александар Ђенадић, истакао значај 4. јула за развој антифашистичке борбе у Југославији и допринос који су партизани овог краја дали у тој борби
Иако је одавно избрисан из списка државних празника и оспораван од многих актуелних политичких снага у српском друштву, четврти јули, Дан борца, многи, ипак, не заборављају. Сваке године, на овај дан, посећују партизанска гробља по Србији, полажу венце и цвеће и евоцирају успомене на стотине хиљада родољуба који су дали своје животе за ослобођење земље од фашистичког окупатора.
Међу оним градовима у којима овај празник нису сви заборавили је и Шабац. Упркос политичким турбуленцијама кроз коју је Србија пролазила током протеклих деценија и упркос чињеници да је овај празник био оспораван, њега су се сећали они који су неговали традиције антифашистичке борбе и допринос партизанског покрета тој борби. Свих протеклих година они су свечано обележавали 4. јули. Тако је било и ове године: на партизанском спомен гробљу у Шапцу венце су положиле делегације Организација Савеза бораца, Социјалистичка партија Србије, Комунистичке партије Србије, као и организација војних пензионера.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa