Инфо

7. јул 2011.7. јул 2011.
У СУСРЕТ НОВОМ ЗАКОНУ О ЗАДРУГАРСТВУ

УДРУЖИВАЊЕ МОРА ДА ОЖИВИ

Посебна шанса је формирање задруга за организованији наступ како на домаћем тако на иностраном тржишту. Удруживањем до мањих трошкова
Српско задругарство има велике заслуге за међународно задругарство. О томе најбоље сведочи позивница Задружном савезу Србије, поводом прославе 100. годишњице Међународног задружног савеза. То се догодило у време жестоких санкција међународне заједнице Србији ( 1992. 1996.године). Позив Србији за учешће на овој важној прослави оцењен је као посебна почаст и подсећа на заслуге професора Михаила Аврамовића, који је 1885. године у Лондону предводио државне представнике задруга Србије на оснивању Међународног задружног савеза.
У пољопривреди Србије стварају различити произвођачи ( често различите моћи и интереса).
Прву групу по речима професора др Миладина Шеварлића чине “крупна пољопривредна предузећа“. То су модерне агробизнис фирме. Оне су модерне и развијене између осталог и захваљујући приватизацији, којом су добили велике комплексе земљишта. Ова предузећа би по мишљењу професора Шеварлића у будућности требало да преузму лидерску позицију стабилизатора и дугорочног снабдевача тржишта.
Другу групу чине већа земљорадничка газдинства, која самостално тешко стварају у контакту са прерађивачком индустријом и трговином.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa