Инфо

7. јул 2011.7. јул 2011.
КАБЛОВСКО ДИСТРИБУТИВНИ СИСТЕМ

ВЕЛИКЕ МОГУЋНОСТИ

Шабац је град са највећим обимом покривености оптичким кабловима. Тренутно, 27.000 домаћинстава има могућност да се прикључи на мрежу. До краја 2012. године планирано постављање каблова и покривање територије према Мишару, Јеленчи, Мајуру и на сеоско подручје. Предности оваквог система, нису само кабловска ТВ, интернет, већ и електронско пословање и електронско образовање
Упоредо са гасификацијом која је у Шапцу почела 2004. године, у земљу су полагани и оптички каблови, истакао је на конференцији за новинаре посвећеној развоју и могућностима кабловско дистрибутивног система у нашем граду, градоначелник Шапца Милош Милошевић, и посебно нагласио податак да је Шабац за сада једини град у Србији и бившој Југославији који је власник КДС.
Пошто се град није бавио дистрибуцијом сигнала, 2007. године је као партнер у ширењу КДС-а на тендеру изабрана фирма Јет ТВ.
- Пре четири године, уговором смо се обавезали да ширимо примарну и секундарну мрежу. То смо до сада и испоштовали. Трудимо се да пратимо нове трендове и у сваком погледу побољшамо квалитет наших услуга. До сада смо успели да умрежимо сва јавна предузећа, Дом здравља. Тренутно радимо на повезивању шабачке Опште болнице у једну комуникациону мрежу, на пројекту Дигиталне школе ““ рекао је представник фирме Јет ТВ, Душан Богићевић и напоменуо да су оптички каблови ауто путеви 21. века, на које у Шапцу 27.000 домаћинстава има могућност да се прикључи.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa