Инфо

4. август 2011.4. авг 2011.
КАКО ЉУДИМА У ШАПЦУ ПОМАЖЕ ГРАЂАНСКИ БРАНИЛАЦ

БОРИ СЕ ЗА ЈЕДНАКОСТ ПРАВА ГРАЂАНА

Од када је, пре неколико година, као институција уграђен у правни поредак, грађански бранилац или заштитник права грађана, чије је седиште у згради Скупштине Града Шапца, свакодневно прима на десетине људи који се на нешто жале и траже правду. Грађани често поистовећују улогу браниоца са адвокатском и траже од заштитника грађана да им реши проблем. Сиромашни људи све теже остварују права
Изградња демократских институција и усклађивање правног поретка Републике Србије са нормама и стандардима Европске Уније наметнула је потребу да се конституише институција заштитника грађана. Овај орган конституисан је, почетком прошле деценије и на републичком и на нивоу нивоу локалних самоуправа. У Шапцу грађански бранилац ради већ седам година. За то време грађани су се навикли на ову институцију и обраћају се свакодневно, тражећи да реше неко своје животно питање.
Људи очекују да им грађански бранилац реши проблеме
- У протеклим годинама, од када обављам дужност заштитника права грађана за Град Шабац, примам свакодневно десетине људи који ми се обраћају са различитим проблемима и најчешће усмено. Навикли су да дођу лично и да траже да им се реше питања која их тиште и која врло често нису у мојој надлежности. Ја их ипак примам и посаветујем их како да реше свој проблем иако то није често у мојој надлежности. Ипак, полазим од тога да их је њихова животна мука натерала да се обрате и да је и људска реч коју им пружим некада једино што могу добити - каже Милош Мијаиловић, дипломирани правник и заштитник права грађана у Граду Шапцу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa