Инфо

11. август 2011.11. авг 2011.
СОВЉАЧКЕ ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ

СЛИКЕ ПРОШЛОСТИ ВЕЛИЧАЈУ ЖИВОТ

По 13. пут, ове године у Етно-парку Совљак радила Совљачка ликовна колонија. Утемељивачи Милић од Мачве и Драган Ђуричић
Нема сумње да идеја о настанку Совљачке ликовне колоније, без обзира звала се она колонија, насеобина или бивак сликара, заслужује сваку подршку. То је потврдило и овогодишње, дружење и рад сликара у живописном амбијенту Етно-парка у Совљаку, тој несвакидашњој оази старе Мачве и својеврсном музеју под ведрим небом.
Под мирисном липом у хладовини других стабала и старинске куће, настала су вредна дела, која остају трајан симбол, како настанка и живота колоније, тако и овог изузетног споменика културе. Мачвани желе да јавности представе свој препознатљив свет боја. Чинили су то пионирски шездесетих година. Чине то и свих протеклих деценија, а ова равница је постала Богом дана, прави “расадник“ уметника, семе из чије клице ничу несвакидашње вредности.
- Све нас је на одређен начин привукао амбијент Етно-парка али свако је имао свој приступ овом мотиву. То је својеврсна синтеза посебности, сваког од нас као ствараоца, говорио је на отварању колоније, почивши Драган Ђуричић, један од оснивача. Том приликом он је апеловао на своје старије колеге да помогну у границама својих могућности и жеља.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa