Инфо

18. август 2011.18. авг 2011.
АТЛЕТСКА ТРКА ШАБАЦ-МИШАР

У ЧАСТ МИШАРСКИМ ЈУНАЦИМА

У оквиру прославе 205. година од Мишарског боја прошлог петка у организацији Атлетског клуба „Цер“ и Задужбинског друштва „Први српски устанак“ Мишар одржана је атлетска трка под називом „Бој на Мишару“. Генерални покровитељ градска Управа града Шапца. У име Атлетског савеза Србије присуствовао Борисав Писић. Победник шесте по реду трке Душан Макевић из шабачког „АШК-а“ са временом од 20 минута и 33 секунде
На температури преко тридесет степени испред Шабачког позоришта прошлог петка стартовало је шест јуниора, двадесет осам сениора и четрдесет пет извиђача. Иако је трка била мушка кроз циљ су прошле и две девојке.
Стазу од 6. 600 метара први је савладао Душан Макевић, члан АШК-а са временом 20 минута и 33 секунде. Само три секунде касније кроз циљ, код споменика Карађорђу и мишарским јунацима, прошао је и другопласирани Кристијан Стошић, а две секунде после њега и трећепласирани Саша Столић. За њима су стигли и остали сениори Анђелко Ристичевић, Сретен Нинковић, Дејан Богићевић, прошлогодишњи победник, Немања Стојановић, Данијел Вукајловић, браћа Милош и Марко Миловановић.
- Увек је лепо када се победи. Наравно, још је лепше када се то уради у свом граду. Мени је трка од почетка била мало бржа. Нисам повукао одмах. Кренуо сам мало умереније, али сам после све надокнадио. Искористио сам задње километре да победим. Честитам свим такмичарима на борби ““ рекао је Душан Макевић, победник трке.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa