Инфо

8. септембар 2011.8. сеп 2011.
ШАБАЧКЕ ПРИЧЕ- ДР ВЕРА РАЈИЋ

ЖИВОТ У СЛУЖБИ ДЕЦЕ

По ономе како живи, како ради и како изгледа, за докторку Веру Рајић, не би се могло рећи да је пензионер. Животни мото да је човек млад или стар онако како се осећа, баш примењује у садашњости иако је са таквим младалачким размишљањима и почела радну каријеру.
Медицински факултет у Београду је завршила са 25 година, потом почела да ради, наравно у родном граду где је одрастала у Доњем Шору односно Поп Лукиној улици, ишла у Гимназију и делила судбину младих тог времена. Отац је био угледни занатлија па је и ћерку васпитавао у патријархалном духу да људима треба помагати, са људима имати добре односе и ценити људе.
- Имала сам пет, шест година, била сам болесна и отац ме је одвео код доктора Чеде Кнежевића, сећам се фијакером од Поп Лукине до ту иза Позоришта где је била ординација, и још тада сам се дивила његовом односу према пацијентима а мирис амбуланте, који многима смета, мене је тада освојио за читав живот. Сада, после толико година могу да се сетим детаља из те ординације када сам у себи рекла да стварно морам бити лекар- прича др Вера Рајић, своје младалачке жеље које су се кроз живот остваривале.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa