Инфо

22. септембар 2011.22. сеп 2011.
АЛКОХОЛ: ИМАМО ЛИ МЕРУ?

ПИЈЕМ ДА ГА ЗАБОРАВИМ

За чашом алкохолног пића све чешће потежу девојке
На Одељењу психијатрије шабачке Опште болнице велики број пацијената збринут је због алкохолизма. Старосна граница је померена, а последњих година све је чешћа појава акутног алкохолизма код малолетних лица.
Пацијент А.Г. стар 42 године из околине Шапца на болничком лечењу на Одељењу психијатрије је по петнаести пут, а са алкохолизмом, каже, има проблем од своје четрнаесте године. Дневно зна да попије и до литре и по жестоког пића, а нарочито је критичан период у ово време печења ракије.
У Србији свега 2 одсто популације никада није пило, 6 одсто одраслих је зависно од алкохола, а 20 одсто прекомерно пије алкохолна пића. Забрињава чињеница да је све чешћа појава акутног алкохолизма код младих.
- Из године у годину тај број се повећава, а разлог је код појединих особа да покушавају у алкохолу да забораве проблеме који их тиште. Оно што је постало алармантно је пораст оних који конзумирају алкохол међу младима, односно граница је све нижа и нижа, без обзира да ли је у питању градска или сеоска средина ““ истичу у Служби психијатрије. За чашицом алкохола све чешће потежу и девојке, тако да опијање више није само мушки хоби.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa