Инфо

29. септембар 2011.29. сеп 2011.
ОДРЖАН ТРЕЋИ ФЕСТИВАЛ ЗИМНИЦЕ

НЕОДОЉИВИ УКУСИ КОЦЕЉЕВЕ

За два дана сајам посетило око седам хиљада посетилаца. Стални гости оценили овогодишњу манифестацију као најуспешнију. Фестивал отворио амбасадор Краљевине Норвешке. Повећан број излагача. “Тезге пуне, а џепови полупразни“ - кажу продавци. Посетиоци уживали у бројним пратећим садржајима. Затварање сајма уз спектакуларан ватромет
Прошлог петка здравица “полетараца“, деце из коцељевачког вртића, и подизање заставе најавило је почетак трећег по реду Фестивала зимнице, који је ове године први пут трајао два дана. Јединствену привредно-туристичку манифестацију у Србији званично је отворио Његова екселенција амбасадор Краљевине Норвешке у Србији Нилс Рагнар Камсвог који је био пријатно изненађен величином фестивала и бројем излагача.
- Када сам позван у Коцељеву, мислио сам да отварам једну од многобројним малих манифестација. Али сада видим да отварам један велики фестивал хране. Овај фестивал показује шта је могуће урадити у сарадњи између становништва и руководства општине, да је могуће да то што производите уврстите у понуду свога места и пласирате у Европу. Изненађен сам колико је разноврсних производа изнето на тезге - рекао је норвешки амбасадор отварајући коцељевачки сајам.
Међу гостима је била и делегација норвешке општине Ерланд чији је потпредседник Кнут Ринг изјавио да је у Коцељеви доживео изузетно гостопримство
- Веома је лепо доћи у Коцељеву, видети да нас дочекују наши стари али и нови пријатељи. Надам се да ће након ове посете наше пријатељство бити још дубље - рекао је Кнут Ринг и поручио да су становници тамнавске вароши увек добродошли у братску норвешку општину.
У име Министарства пољопривреде присутне излагаче, госте и домаћине поздравио је шеф одсека за биљну производњу Милан Ћупрић и истакао да производња воћа и поврћа у нашој земљи има здраву перспективу. Он је рекао да је циљ Србије да се та производња повећа и побољша, као и да је веома важно удруживање произвођача.
- И производе које видимо на овом Фестивалу зимнице на најбољи начин се могу пласирати удруживањем више произвођача. Министарство покушава да стимулише продуктивност у првом реду пољопривредним кредитима са повољним каматним стопама на годишњем нивоу - додао је представник министарства.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa