Инфо

15. април 2021.15. апр 2021.
"Глас Подриња"

"Глас Подриња"

ОРГАНИЗОВАНА ВАКЦИНАЦИЈА У КОМПАНИЈИ “ЈАЗАКИ”

Брига о здрављу запослених и њихових породица

“Велико ми је задовољство што смо успели да организујемо вакцинацију у просторијама наше фабрике, обзиром да је брига о нашим запосленима и очување њиховог здравља приоритет наше компаније” рекла је Ивана Алемпић, специјалиста за безбедност и здравље на раду компаније “Јазаки”
Кампања имунизације у Шапцу настављена је у петак у компанији “Јазаки”. Екипа Дома здравља “др Драга Љочић”, коју је чинило два лекара и пет медицинских сестара, вакцинисали су више од 230 запослених првом дозом “Синофарм” вакцине.
-Управо сам добила прву дозу вакцине и осећам се добро. Одлучила сам се за вакцинацију зато што је то најефикаснија мера у борби против заразних болести. Велико ми је задовољство што смо успели да организујемо вакцинацију у просторијама наше фабрике, обзиром да је брига о нашим запосленима и очување њиховог здравља приоритет наше компаније. Организовањем вакцинације на овај начин хтели смо да подстакнемо наше запослене да заштите себе и своје породице. Захвалила бих се Заводу за јавно здравље и Дому здравља и њиховим запосленима који су нам омогућили да идеју спроведемо дело, рекла је Ивана Алемпић, специјалиста за безбедност и здравље на раду, која је у “Јазакију” запослена од отварања.

"Глас Подриња"


Др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља захвалила се руководству компаније “Јазаки” на иницијативи да се вакцинација спроведе у њиховој амбуланти. Истакле је да се на овај начин понашају одговорне фирме и апеловала је и на друге фирме да на исти начин организују вакцинацију својих запослених.
-Ово показује бригу за здравље запослених и чланове њихових породица. Важно је да имамо што више вакцинисаних. Јако смо забринути због тренутне ситуације, јер расте број ковид позитивних и број прегледа у Ковид амбуланти. Расте и број у Ковид амбуланти при Служби за здравствену заштиту деце. Ми смо спремни да изађимо на терен, само нам се треба обратити, рекла је др Станковић и најавила да ће у “Јазакију” за три недеље организовати и ревакцинацију.
Директор Завода за јавно здравље Шабац др Бранко Вујковић је истакао да компанија “Јазаки” пример корпоративне одговорности и бриге за здравље запослених.

"Глас Подриња"


-Дилема је једноставна - или ћете се вакцинисати или добити вирус. Једина алтернатива вакцини је вирус и могућност да заразимо своје ближње. Корона је показала да не бира године, него нађе слабу тачку и направи проблем. Епидемиолошка ситуација и даље није добра. Једини начин борбе је вакцина. Око 26 одсто Шапчана је примило бар једну дозу вакцине, а око 20 одсто обе, рекао је др Вујковић и додао да су територији Округа лошији пример Владимирци где је једном дозом вакцинисано нешто више од 10 одсто грађана, док је са друге стране у Малом Зворнику око 35 одсто грађана примило бар једну дозу, навео је др Вујковић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa