Инфо

6. октобар 2011.6. окт 2011.
ПОЧЕЛА АКЦИЈА “УСПОРИ У ЗОНИ ШКОЛЕ“

ГРЕШКЕ У САОБРАЋАЈУ БРИШУ ЖИВОТ

Промоцијом спота, брошуре под називом: “Ја сам дете и молим вас да ме разумете“, пропратног материјала и кратком позоришном представом у извођењу “Веселог мајмунчета“, прошлог четвртка у ОШ “Јанко Веселиновић“ у Шапцу почела реализација пројекта “Успори у зони школе“
У последњих пет година у саобраћајним незгодама у Србији повређено је преко 9.000 малишана, 151. је изгубило живот. Само прошле године, деца су била учесници у 1.657 незгода од којих је 25. имало трагичан исход.Конкретно у Шапцу, у првих осам месеци ове године имамо двадесеторо деце повређених у саобраћају. Скоро 60 одсто деце, учесника у незгодама су самостални учесници у саобраћају. Или пешаци или возачи бицикла. Најугроженији узраст је од седам до девет година.
Да би повећали безбедност наших најмлађих суграђана у саобраћају Град Шабац и ЈКП “Паркинг-Шабац“, организовали су поучну ацију “Успори у зони школе“. “Образовни пакет“ садржи: диск са песмом и спотом :“Зашто је за мене Шабац центар света“, брошуру у којој се поред приказа шест најопаснијих ситуација за децу у саобраћају налазе и најзначајнији саобраћајни знаци, свеску, мајицу и флоуресцентни прслук. Планиран је обилазак свих основних школа на територији Града.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa