Инфо

13. октобар 2011.13. окт 2011.
ПРОБЛЕМИ СТАНАРА КРАЉА МИЛАНА 58

ПРВО ПАРЕ ПА УЛИЦА

Станари стамбене зграде у улици краља Милана, број 58 у Шапцу немају адекватан прилаз и степениште у зграду. То стање траје већ две године, па се питају како је зграда могла добити употребну дозволу када елементарни услови за становање нису испуњени и ко је одговоран за то. Осим овог велики проблем им представља и неасфалтирана улица.
-С намером да се осигурамо договорили смо се са инвеститором Александром Матићем да нам у одређеном временском периоду обезбеди употребну дозволу, што је и урадио. Доставио нам је тражени документ иако није урађен прилаз згради, није обезбедио ниједан контејнер, сандучиће за пошту, хидрантну мрежу, противпожарне апарате. Технички пријем је извршио Институт за безбедност и превентивни инжењеринг и на основу тога грађевинска инспекција издала је употребну дозволу. Рекли су нам да се тако ради по новом закону: по извршењу техничког пријема установе се недостаци, а потом се да одређени рок у коме исти морају бити отклоњени.
Дакле, при прегледу констатоване су само, по њима, најбитније ствари, док је степениште представљало само ситницу. Највећи проблем је што због постојања Уговора и употребне дозволе, данас за наведене недостатке не можемо да тужимо инвеститора, каже један од станара.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa