Инфо

20. октобар 2011.20. окт 2011.
У ОПШТИНИ КОЦЕЉЕВА

КУД СЕ ДЕДЕ КУЛТУРА?

Библиотека “Јанко Веселиновић“ носилац културних дешавања у коцељевачкој општини. Идеја има, али грађани незаинтересовани. ““Није само економска криза узрочник изостанка посетилаца културним дешавањима- кажу познаваоци прилика. Нова кино опрема чека нека будућа времена
У другој половини деведесетих година Центар за културу “Јанко Веселиновић“ у Коцељеви мења своје име и постаје библиотека. Стручњаци сматрају да је овај назив потпуно неадекватан јер је реч о јединој установи културе у коцељевачкој општини, која је носилац свих културних дешавања.
Преко министарства културе набављена је потпуно нова и веома квалитетна опрема вредна 800 хиљада динара. Задња филмска пројекција била је прошле године а разлог због чега биоскоп не ради је мали број посетилаца. Наиме, да бисмо приказали неки филм потребно је пет хиљада динара, а на пројекцију дође десетак гледалаца што је недовољно да надоместимо трошкове. Слично се дешава и са позоришним представама, књижевним вечерима- рекао је директор библиотеке Небојша Остојић.
Представе за децу гостујућих позоришта најмлађи немају често прилику да погледају. У ретким приликама ученици аматери, у оквиру школских драмских секција, стану на “даске које живот“ значе и покажу свој таленат публици. Млади сматрају да су ускраћени за бројне културне садржаје, али се стиче утисак да нису у довољној мери спремни да, посредством ученичког парламента, преузму иницијативу и буду покретачи, да инсистирају на позитивним променама.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa