Инфо

20. октобар 2011.20. окт 2011.
ОТВОРЕН 55. ОКТОБАРСКИ САЛОН

ПРЕСЕК САВРЕМЕНОГ СТВАРАЛАШТВА

У шабачком Народном музеју прошлог четвртка отворен 55. Октобарски салон. Изложено 82 рада од 77 уметника. Додељена признања за најбољу слику, графику, скулптуру и традиционална награда за младог ствараоца “Игор Белохлавек“
Традиоционална ликовна манифестација “Октобарски салон“, отворена је прошлог четвртка у Шапцу по 55. пут . На најстаријем “салону“ у Србији, своје радове је ове године приказало 77 уметника. Стручни жири у саставу сликарка Симонида Радоњић, председница и чланови Слободан Пеладић председник УЛСШ и Татјана Марковић, виши кустос Народног музеја у Шапцу, доделио је три равноправне награде, као и признање за младог уметника “Игор Белохлавек“.
- Последње две деценије, приликом организације ове манифестације се трудимо да проширимо њене границе. Да поред локалних представимо и ауторе који долазе из неких других градова, неких других културних и ликовних средина. Мислим да смо у томе и ове године успели. Захвални смо свим ауторима који су учествовали на претходним салонима, и помогли нам да испунимо основни циљ ове манифестације, односно да испоштујемо деценијску традицију, али и дамо пресек савременог стваралаштва у овом тренутку.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa