Инфо

23. септембар 2021.23. сеп 2021.
Ватрогасци  спасили живот мачету
ЗАХВАЛНИ ГРАЂАНИ ЈАВЉАЈУ

Ватрогасци спасили живот мачету

Шабачки ватрогасци спасиоци још једном су показали да нису само велики професионалци него и дивни људи. Спасили су маче које је два дана провело на крову трафо станице у Улици Андре Јовановић у Бенској Бари.

Комишије кажу да се маче ту попело док је покушавало да ухвати голуба на дрвету, али да је спало на трафо станицу. Како није умело да сиђе, могло је само да чека спору и мучну смрт. Ради се о једном од бројних напуптених мачића који живе на пољани, а које хране станари оближњих солитера.

Комшије су прво у петак позвале запослене у Електродистрибуцији који су дошли, али нису желели да угрозе своју безбедност. Наша суграђанка Биљана Катанић у суботу ујутру се сетила да позове ватрогасце. Иако није гајила много наде да ће доћи, појавили су се у року од само пар минута.

-Маче је било преплашено и борба да му се спаси живот трајала је скоро 20 минута. Један од ватрогасаца је стрпљиво хранио мацу како би му пришла, док ју је једна комшиница дозивала. Убрзо се окупило још људи и сви су били ганути овом ацијом. На крају су успели. Сазнали смо да се зову Александар и Ненад и пример су да око нас још увек има добрих људи, каже Биљана.

Шабачки ватрогасци немају опрему и нису обучени за спашавање животиња, али имају велико срце које је за овакве послове најважније.
M.M.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa