Инфо

17. новембар 2011.17. нов 2011.
ГОДИНУ ДАНА РАДА КОМУНАЛНИХ ПОЛИЦАЈАЦА

ШАБАЦ МЕЂУ НАЈУРЕДНИЈИМ ГРАДОВИМА У СРБИЈИ

Од 13. јануара 2011. године, датума почетка званичног евидентирања и подношења прекршајних пријава, до 31. октобра, Одељење комуналне полиције у Шапцу изрекло је 2.314 упозорења, односно усмених наређења, поднело 1.190 захтева за покретање прекршајних пријава и наплатило 29 мандатних казни, што, преведено у новчану вредност, износи 205.000 динара, речено је прошле среде на конференцији за новинаре Одељења комуналне полиције Градске управе Града Шапца, поводом прве годишњице рада
Када је реч о физичким лицима, према речима комуналног полицајца Александра Мићића, поднето је 60 одсто прекршајних пријава, а по 20 одсто за правна лица и предузетнике. Најчешћи евидентирани прекршаји су: плакатирање ван информативних рекламних паноа (22 одсто), излагање и продаја робе на јавним површинама (18 одсто), прекорачење радног времена (15 одсто), заузеће јавних зелених површина (14 одсто), заузеће јавне површине без одобрења надлежних органа (10 одсто), заузеће паркинг места резервисаних за инвалиде (8 одсто), прљање и оштећивање јавне површине (5 одсто), држање домаћих животиња супротно одлуци града (4 одсто). Укупно је евидентирано 29 врста прекршаја.
- О добрим ефектима рада комуналне полиције говори и податак о смањеном броју оштећених комуналних објеката и јавног градског мобилијара за 30 одсто у односу на прошлу годину, као и чињеница да је измерена бука на нижем нивоу у поређењу са претходним периодом, напоменуо је комунални полицијац Ненад Илић. Он је такође истакао да је ово одељење тек пре месец и по дана увело 24-часовно дежурство, када су се стекли услови и испунили капацитети за такав ниво фукционисања.
Пре годину дана Одељење је почело рад са девет полицајаца, а од 1. августа придружило им се још 14, тако да их је сада 23, међу којима је пет девојака. На располагању им је пет возила.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa