Инфо

29. децембар 2011.29. дец 2011.
ОПШТИНА МАЛИ ЗВОРНИК

ПРИОРИТЕТ СОЦИЈАЛНА ДАВАЊА

Буџет општине Мали Зворник за 2012. годину износи 347 милиона динара. Најамбициознији планови се односе на изградњу инфраструктуре. Велики део усмерен на социјална давања
Према подацима добијеним од председника општине Мали Зворник Миодрага Лазића, на недавно одржаној Скупштини општине изгласан је предлог буџета за следећу годину у висини од 374 милиона динара. Наведена средства намењена су пре свега изградњи инфраструктуре. Досадашњи износ за социјална давања, према усвојеном програму биће увећан за педесет одсто.
- У следећој години ћемо увећати социјална давања за неких 50 одсто. Ова одлука је условљена свакодневним притиском наших суграђана. На жалост све више њих тражи једнодневну помоћ. Потом, наши средњошколци убудуће неће плаћати ни пола цеен месечне карте, колико су до сада издвајали. Наиме, према постигнутом договору са ауто превозником “Ластра“, општина ће у ове сврхе издвајати 60 процената од укупног износа, док је њихов попуст 40 одсто од трошкова превоза. На ову погодност могу да рачунају сва деца која су од Малог Зворника удаљена више од два километра.
Када смо већ код превоза, није на одмет напоменути да смо, такође са представницима “Ластре“, усагласили услове по којима ће сви житељи општине Мали Зворник, старији од шездесет година, уз личну карту моћи да се бесплатно превозе до центра општине средом и четвртком ““ истакао је Лазић и напоменуо да се од озбиљнијих пројеката у 2012. години очекује се наставак реконструкције радаљског пута као и радова на обалоутврди уз Дрину. “Радаљски подвожњак“ ће након више од пола века бити прилагођен савременим условима саобраћаја.
- Покренули смо питање “радаљског надвожњака“. Кроз њега нису могли да пролазе велики камиони и аутобуси на спрат. Овај проблем до сада нико није успео да реши. Реализација пројекта је поверена лозничкој фирми “Инград“, који сада изводе бетонске радове у свом средишту, док ће радови на терену на одизању пролаза, почети око десетог јануара, навео је председник општине Мали Зворник.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa