Инфо

29. децембар 2011.29. дец 2011.
РАЗГОВОР СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВА ВЕРОЉУБОМ МАТИЋЕМ

У НОВОЈ ГОДИНИ НОВА РАДНА МЕСТА

Годину 2011. Општина Коцељева завршава успешно, упркос проблемима који су дошли са светском економском кризом. Како ви то коментаришете?
- Моја процена је да је година била успешна, имајући у виду све околности које су нас пратиле, првенствено економска криза.
Шта би могло да се истакне као посебна карактеристика коалиционе власти која је конституисана у општини вашим поновним избором после локалних избора 2008. године?
- Чињеница је да је свакој општини која има стабилну коалицију много лакше, да не кажем да јој је загарантован бољи успех, него оним локалним самоуправама које имају проблеме у коалиционој власти. Сада се, собзиром да се ближи крај мандата ове коалиције, могу давати оцене како је она функционисала. Од седам опција у скупштини свих седам је функционисало практично јединствено, иако коалициони споразум није обухватао све партије. Једна је била ван тог споразума, али се и она практично придодала због интереса грађана и средине у којој живимо. После тога та партија се поделила на две, па смо добили опозицију, али не опозицију која нас омета. Мислим да је ова коалиција функционисала доста добро уз текућу проблематику која се појављивала али у малој мери, тако да је моја оцена позитивна и резултати тога су видљиви.
Ближе се избори. Какав исход очекујете и какву поруку имате за грађане и политичке партнере?
- Порука за политичке партнере је да изборима приђемо на један коректан начин, да у изборним активностима реално приђемо грађанима, да свака политичка опција убеди своје бираче да их гласају али да то не буде на један недостојан начин. Грађани нека се определе за опцију за коју мисле да је за њих најбоља. На локалном нивоу сматрам да ће нека будућа коалиција требати и морати да настави путем који је започет. Ми се на локалу морамо држати и ослањати једни на друге, без обзира на политичку обојеност, како би нам свима било боље. Познато је да ја наступам из позиције независног кандидата и да са свим политичким опцијама које функционишу овде имам за сада коректну сарадњу. Мој предлог је да буде фер-плеј а резултате ћемо видети после избора.
Приликом обележавања Дана општине поменули сте нова привредна улагања. Да ли можете да откријете о чему је конкретно реч?
- Да, и поменућу део тога. Оно што је сасвим извесно то је да Раух прави нову фабрику концентрата у оквиру постојећег круга која је можда већи добитак него ова постојећа, јер ће производња бити наслоњена на воћарску производњу. Са фабриком концентрата Раух ће бити један од највећих добитака за Србију јер ће узимати огромне количине воћа да би направио концентрате. Вероватно ће и наша земља бити мало тржиште. Веома је важно и то што за производњу концентрата није неопходан први квалитет воћа тако да ће произвођачи и ван граница ове општине моћи да пласирају и други и трећи квалитет својих производа. Осим тога у припреми смо и не бих још именовао инвеститора, али у фази је прикупљање неопходних дозвола за једну велику инвестицију која ће отворити од 250-300 радних места и то ће углавном бити запослена женска радна снага.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa