Инфо

29. децембар 2011.29. дец 2011.
ВЕСКОВИНИ ГРУП

ПОЗИВ И ОСТАЛИМ ИНВЕСТИТОРИМА

Седам хектара земљишта у Северозападној радној зони, које је од августа власништво италијанског инвеститора “Весковини груп“, од 21. децембра у статусу бесцаринске зоне. Услове утврдила државна комисија и након провере одобрила режим слободне зоне
Како је навео градоначелник Шапца Милош Милошевић, привлачење инвеститора и изградња привредно производних објеката је једини начин за напредак друштва у свим областима.
- Град Шабац је у преговорима са надлежном републичком установом о превођењу 300 хектара земљишта у Северозападној радној зони у статус бесцаринске зоне, чиме идемо у сусрет страним инвеститорима јер им је пословање у таквом режиму више одговара, најавио је градоначелник Шапца.
Предузеће СБЕ Сербија, као саставни део компаније “Весковини“, градњу фабрике за израду механичких делова намењених аутомобилској индустрији почеће у марту, а завршетак се очекује у јесен 2012. године. Вредност инвестиције у нареној години износиће пет милиона евра. у зависности од раста производње у фабрици “Фиатових“ аутомобила у Крагујевцу, производни капацитети биће дограђивани, тако да би, према садашњим пројекцијама, укупна инвестиција на овој локацији могла бити око десет милиона евра. Градоначелник Милош Милошевић каже да је то директан позив домаћој грађевинској оперативи да буде спремна за предстојеће послове.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa