Инфо

12. јануар 2012.12. јан 2012.
ОШ „НАТА ЈЕЛИЧИЋ“

ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ

Семинари, посета ОШ „Саво Шумановић“ у Ердевику и реализација, како инклузивних тако и тематских, часова обележили прву фазу ДИЛС-овог пројекта „Оснаживање школа за инклузивно образовање“
Један од приоритета Владе Републике Србије и Министарства просвете последњих година је повећање доступности образовања сваком детету у Републици Србији и истовремено стварање услова за квалитетно образовање у складу са његовим потребама. Инклузивна пракса у образовном систему Републике Србије и до сада је постојала али као резултат појединачне иницијативе без системске подршке кроз законска решења. Доношењем Закона о основама система образовања и васпитања у августу 2009. године створен је правни основ који подржава праксу инклузивног образовања, тј. образовања усмереног на дете и његове потребе. Пројекат ДИЛС као једну од својих кључних активности развија подршку инклузији у образовању заснованој на Закону о основама система образовања и васпитања, којом се унапређује доступност и квалитет образовања за децу са инвалидитетом и сметњама у развоју, ромску, сеоску и децу из расељених и сиромашних породица.
ОШ „Ната Јеличић“ из Шапца већ је прошла кроз прву фазу ДИЛС-овог програма „Оснаживање школа за инклузивно образовање“ који се финансира из кредита Светске банке уз посредство и подршку Министарства просвете и науке. Тренутно се спремају за другу фазу која обухвата предлог пројекта којим ће добити потребна финансијска средства у вредности од 4.000 еура за набавку савремених средстава, асистивне технологије и дидактичког материјала за опремање учионица за матичну школу и издвојено одељење.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa