Инфо

12. јануар 2012.12. јан 2012.
ДЕНАЦИОНАЛИЗАЦИЈА: ШТА ЋЕ СВЕ МОРАТИ ДА САДРЖИ ОБРАЗАЦ ЗА ПОВРАЋАЈ ИМОВИНЕ

ОБАВЕЗНИ ОРИГИНАЛИ ИЛИ ОВЕРЕНЕ КОПИЈЕ

Без сваке сумње, једна од најактуелнијих тема у Србији, поред предстојећих редовних избора, је почетак реституције! Према одредбама Закона о враћању и обештећењу одузете имовине Агенција за реституцију почиње са радом до 1. јануара 2012. године
Агенција ће преузети предмете, средства за рад, архиву и запослене у Дирекцији за реституцију, која се до сада бавила само повраћајем имовине цркава и верских заједница!
Захтев за враћање имовине могу поднети сви бивши власници одузете имовине, односно њихови законски наследници и правни следбеници.
Захтев могу поднети заједно сви законски наследници бившег власника или сваки од њих појединачно.
Право на подношење захтева имају сви бивши власници одузете имовине, њихови законски наследници или правни следбеници, без обзира да ли су поднели пријаву у складу са Законом о пријављивању и евидентирању одузете имовине („Службени гласник РС“, број 45/05). У члану 42. Закон о враћању одузете имовине и обештећењу таксативно су набројани сви елементи које мора да садржи захтев и која се све документа уз њега подносе. Зато цитирамо комплетан члан 42. поменутог Закона:

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa