Инфо

12. јануар 2012.12. јан 2012.
СЕОСКИ ТУРИЗАМ

ПОВРАТАК КОРЕНИМА

У Вили “Албедо“ у Варни прошлог уторка одржана седница управног одбора Удружења предузетника за сеоски туризам Србије. Наша земља има одличне потенцијале за развој ове туристичке области, али недостаје већи подстицај државе. Шабачка градска управа пример добре праксе
Сумирање урађеног и план рада у предстојећем периоду, биле су главне теме разговора прве овогодишње седнице управног одбора Удружења предузетника за сеоски туризам Србије. Досадашње пословање у овој области оцењено је као солидно. У будућем деловању акценат је стављен на информативно пропагандне активности.
- Доста смо солидно оценили развој сеоског туризма у Србији. У нашој понуди се налази око 6.000 категорисаних лежајева. Број ноћења у 2010. години је забележио благи пораст од неких 4 одсто. Оно што је сасвим извесно да се мало која земља може похвалити овако разноликом понудом у овој области као Србија. Посебан начин изражавања гостољубивости представља и боравак госта и домаћина под истим кровом ““ истакла је председница Удружења предузетника за сеоски туризам Славка Недељковић.
Према закључцима окупљених туристичких делегата, који су у Варну дошли из свих крајева Србије, развој сеоског туризма отвара нове шансе за очување и ревитализацију руралних подручја.
- Ми имамо производ. Наша села се полако окрећу ка оваквом виду привређивања. Скоро да нема општине у Србији, где се макар једно домаћинство не бави овом делатношћу. Са дуге стране, ово је велика шанса за државу. Јер кроз сеоски туризам отвара се могућност за останак младих на селу, а самим тим и њихово очување и ревитализацију ““ каже Недељковићева.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa