Инфо

23. фебруар 2012.23. феб 2012.
ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА “НАШЕ ДЕТЕ“

БРИГА НЕГА И БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ

“Главни циљ и задатак Предшколске установе “Наше дете“ је упис у вртић без листе чекања, квалитетан и сигуран смештај деце као и унапређење васпитно образовног рада“, каже директорка ПУ “Наше дете“ Марица Вулетић
Предшколска установа “Наше дете“, данас брине о одрастању 3.000 малишана. Последња корекција цена десила се децембра 2007. године. Од тада, боравак деце у вртићима шабачке родитеље, у зависности од просека месечних примања, кошта од 1.070 до 5.400 динара. По недавно урађеној ревизији листе чекања, тренутно на смештај у неки од 14 градских објеката ове установе, чека 300 деце. Међутим, реално је очекивати, да по отварању обданишта “Сунце“ и формирањем група при ОШ “Николај Велимировић“, на листи неће више бити малишана са приоритетом (оба родитеља запослена).
-За предшколско васпитање и образовање током протеклих 11 година из градског буџета издвојено је више од 1,3 милијарде динара. Боравак деце у вртићима Град Шабац финансира са 80 одсто од цене. С обзиром на општу економску слику и ситуацију у којој се у данашње време налазе родитељи, ми наше цене нисмо кориговали од децембра 2007. године ““ истакла је директорка Предшколске установе “Наше дете“ Марица Вулетић, на конференцији за новине, уприличеној прошлог уторка у шабачкој Градској управи, са циљем да се наши суграђани упознају са радом ове установе у протеклој деценији.
По речима Вулетићеве, Предшколска установа је пре 11 година бројала 81 групу са око 2.200 деце. Пет година касније, та цифра се увећава на 2.400 малишана, док их је на листи чекања било 900. Данас, има 156 група и 3.000 деце.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa