Инфо

15. март 2012.15. мар 2012.
КОШАРКА: „АБС ЕЛЕКТРО“ КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ, 14, 16. И 18. КОЛО

ТРИ ПОРАЗА ЧИСТОГА ОБРАЗА

ОКК „Нибак“ - ОКК „Шабац“ 84:69
КК „Партизан мтс“ - ОКК „Шабац“ 89:63,
ОКК „Шабац“ - КК „Слога“ 76:93
У заосталој утакмици четрнаестог кола екипа ОКК „Нибак“ снажно је почела утакмицу и разлика која је направљена у првој четвртини умногоме је одредила даљи ток утакмице. Одлична одбрана и добар контранапад омогућили су домаћину да направи пристојну разлику. У другом полувремену екипа из Шапца погодила је неколико шутева за три поена и смањује велику предност Нишлија, ипак то није било довољно да се гости потпуно врате у утакмицу. Најефикаснији у тиму ОКК „Шабац“ били су Рунић са 20, Штрбац са 14 и Симић са 10 поена.
У Хали спортова на Новом Београду, прошле седмице одиграна је утакмица 16. кола између домаћег КК „Партизан мтс“ и младих шабачких кошаркаша. Домаћин је славио резултатом 89:63. Шапчани су пружили солидан отпор, али је ипак већ на полувремену утакмице било јасно ко је фаворит. Предност домаћина је константно расла од првог минута утакмице и из четвртине у четвртину била је све већа. Без обзира на пораз, храбре речи Горана Тадића, тренера КК „Партизан мтс“.
- Заслужено смо славили против ни мало наивне екипе Шапца, чији је пласман на зачељу табеле потпуно нереалан. Очекивао сам боље издање својих играча, нарочито на старту утакмице, али добро, радимо даље и исправљамо грешке у ходу. Шабац је врло неугодна екипа, али нешто лошије играју на гостујућем терену, а ми смо успели да искористимо њихово несналажење у великом простору. Наравно, честитам противницима и захваљујем се на фер и коректној игри, и желим им срећу у наставку такмичења - рекао је Тадић после утакмице са Шапчанима, и тиме појаснио какав млади кошаркашки тим постоји у Шапцу.
У утакмици 18. кола „АБС електро“ Кадетске лиге Србије од самог почетка било је јасно да је екипа КК „Слога“ из Краљева бољим стартом на путу да укњижи два бода. Без императива победе за обе екипе, гости су били бољи током целог меча и уз изванредан проценат шута за два поена од чак 72 % забележили сигурну победу.
Без обзира на бледо издање Шапчана на овој утакмици, треба истаћи да је сам пласман у елитну лигу велики успех, а још интензивнијим радом у будућности имаће прилику да докажу да је боравак међу најбољима сасвим заслужен.
У 19. колу кадети ОКК „Шабац“ гостују предстојећег викенда у Београду, где ће се састати са вршњацима из КК „Флеш“.
ОКК „ШАБАЦ“ (18. коло): Павићевић 5, Весковић, Миливојевић 14, Инђић, Штрбац 7, Рунић 19, Симић 18, Новаковић 11, Ђукановић, Н. Јокић, Станчетић, Ф. Јокић 2.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa