Инфо

15. март 2012.15. мар 2012.
НОВА КЊИГА ДРАГАНА ФИЛИПОВИЋА

СНОВИ И КОРЕНИ

Из буџета Града, на основу Одлуке о додели средстава за финансирање или суфинансирање пројеката у култури, опредељено 211.680 динара за израду монографије “Снови и корени“ аутора Драгана Филиповића
Књига “Снови и корени“ је животна прича о нашим људима, грађанима Шапца и околних места у овој општини, који су у другој половини 20. века, после завршетка Шабачке гимназије или других средњих школа у Шапцу, и одговарајућих факултета у нашој земљи, своје снове о успеху у професији покушали да остваре у другим, економски развијенијим земљама, пре свих у САД и Канади, и у томе у потпуности успели- истиче Драган Филиповић и објашњава да се велики број њих, протеклих деценија попео на највише лествице у областима свог друштвеног деловања.
-Не мали број њих су постали научници светског гласа, познати професори универзитета, цењени стручњаци у НАСИ, истраживачи и универзитетски предавачи у области нуклеарне физике, медицине, грађевинарства и другим областима живота. При томе су сви они, што је поента ове књиге, остали дубоко привржени свом роду и коренима ““каже Филиповић.
У књизи која ће имати своје српско и енглеско издање, биће објављене биографије и животне приче од око четрдесет личности. Највећи део текста садржаће биографије и фотографије из времена када је “Глас Подриња“ о њима писао.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa