Инфо

7. јун 2012.7. јун 2012.
АНЕТА БИЈУКЛИЋ УЧЕНИЦА ИЗ БАДОВИНАЦА v

ЗРАЧИ ПЕСМОМ

Највеће мачванско село крај Дрине изнедрило је многе музичке наде. Анета Бијуклић, из Бадовинаца ученица друге године ниже музичке школе у Шапцу у класи професорке Мирјане Пантелић, истовремено похађа и другу годину Стручне хемијске и текстилне школе, смер женски фризер, поред осталих интересовања, зрачи песмом.
Члан је КУД “Живан Арнаутовић“ у свом селу, за који је остварила највише наступа и истовремено Фолклорног ансамбла “Хајдук Станко“ у Шапцу.
- Фолклором се бавим од своје седме године. Тада ми је највише помогла Милица Петровић из нашег села. Она је заслужна за моје прве сценске наступе. За протеклих десетак година било их је много, широм земље, а недавно у Словенији. Највише сам освајала награде и симпатије публике у соло песми, каже Анета.
Највише је занима изворна народна песма али нису јој стране ни оперске мелодије ни свирка на клавиру. На недавном музичком Фестивалу ученика музичких школа у Смедереву, такмичећи се за своју школу освојила је прво место. Прва је била и међу “Рода талентима“ на такмичењу одржаном у Рода центру у Шапцу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa