Инфо

20. јун 2024.20. јун 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Значајни инфраструктурни радови у Северозападној индустријској зони у Шапцу

Добри услови за инвеститоре

Град радове спроводи уз финансијску подршку Европске уније (ЕУ) у износу скоро 620.000 евра преко програма ЕУ ПРО Плус, који се реализује у сарадњи са Министарством за европске интеграције
У Шапцу су у току су радови на инфраструктурном опремању Северозападне индустријске зоне како би се побољшали услови за наредне, али и постојеће инвеститоре у граду.

Град радове спроводи уз финансијску подршку Европске уније (ЕУ) у износу скоро 620.000 евра преко програма ЕУ ПРО Плус, који се реализује у сарадњи са Министарством за европске интеграције. Такође, Шабац ће у уложити средства у износу од преко 840 хиљаде евра.

Фото: "Глас Подриња"


Планирана је изградња 335 метара атмосферске канализације и 2.380 метара путева у четири улице у Северозападне индустријске зоне.

Како је рекао градоначелник Шапца др Александар Пајић, шабачка Индустријска зона се простире на 600 хектара, а овим радовима ће се завршити инфраструктурно опремање 69 хектара земљишта за нове инвеститоре.

Фото: "Глас Подриња"


-Циљ нам је да ових 69 хектара које су купиле компаније, тачније њих 15 опремимо инфраструктурно. Под тим подразумевамо не само путну инфраструктуру, већ и воду и канализацију, али и све друго неопходно за несметано функционисање инвеститора. Ово је велики пројекат, и захвални смо ЕУ на средствима и подршци. Трудимо се да преко пројеката ЕУ, министарстава добијемо значајана средства и уложимо их у Шабац. Морам да нагласим да је Југокоп-Подриње као извођач радова на висини задатка и да поштује предвиђене рокове. Неки сегменти су завршени и пре планираног – појаснио је градоначелник и додао да ће више од 1.500 радих места отворено у Северозападној индустријској зони.
М.Ж.Б.

Најновији број

18. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa