Инфо

20. јун 2024.20. јун 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Уручена признања за хуманост

Поводом Светског дана добровољних давалаца крви прошлог петка је у сали општинске управе у Коцељеви уприличен пријем за победнике конкурса “Крв живот значи” као и за вишеструке даваоце крви.

Присутне је поздравио заменик председника општине Немања Протић који је честитао даваоцима њихов дан и изразио захвалност на исказаној хуманости коју даваоци крви константно, из акције у акцију демонстрирају и доприносе да се обезбеде неопходне залихе драгоцене течности.

Овом приликом уручено је 17 захвалница за десет пута дату крв, односно пет признања за 20 пута исказану хуманост. Такође, међу награђенима су и четири добитника Плакете за 36 пута дату крв као и два за 50 учествовања у акцијама добровољних давалаца.

Колективна признања “Широко срце” овога пута отишла су у руке Удружењу давалаца крви, компанији “Раух” Србија и селу Свилеува за постигнуте резултате на омасовљавању давалаштва у протеклој години.
–Захваљујући даваоцима крви у претходној години организовали смо 16 акција на које се одазвало 526, а крв дало 446 давалаца. У односу на број становника према последњем попису број давалаца је 3,96 на сваких 100 становника наше локалне заједнице. Нових давалаца је 66 у претходном периоду, а број волонтера који су учествовао у припреми и реализацији акција је 116. Свакако треба споменути и признање Института за трансфузију крви Србије Дијамантска плакета “Шампион солидарности” у 2023.години која је за нас шеста по реду- изјавио је секретар Црвеног крста Коцељева Милан Глумац који се поводом Светског дана добровољних давалаца крви захвалио свима који на било који начин помажу онима којима је помоћ неопходна.
Весна Бошковић

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa