Инфо

21. јун 2012.21. јун 2012.
ОТВОРЕНА НОВА СПОРТСКА САЛА У ШАПЦУ

ВРХУНСКИ УСЛОВИ ЗА 3. 000 УЧЕНИКА

У присуству представника Министарства омладине и спорта и локалне самоуправе, прошлог четвртка свечано је отворена модерна спортска сала коју ће од септембра користити ученици Средње економско-трговинске школе, Музичке школе „Михајло Вукдраговић“ и Основне школе „Николај Велимировић“.
Отварањем потпуно функционаланог спортског објекта, површине 1. 500 метара квадратних, у чију је изградњу уложено 50 милиона динара, решени су вишедеценијски проблеми са неадекватним условима за бављење спортом ученика три школе. Град Шабац, који је за реализацију овог пројекта издвојио 27 милиона динара, добио је модерну салу у којој ће се организовати спортске и културне манифестације. Градоначелник Шапца Милош Милошевић рекао је да изградња овог објекта представља наставак одговорне политике улагања у школски стандард.
- Нова спортска сала омогућиће квалитетно извођење наставе физичког васпитања за 3.000 ученика. Осим за ђаке, овај комплетно опремљен објекат има изузетан значај и за град, пошто ће бити стављен у функцију развоја спорта у Шапцу. Трудимо се да афирмишемо спорт и усмеравамо младе ка здравим стиловима живота, и на тај начин сачувамо их од негативних изазова које носи савремено друштво ““ истакао је градоначелник Шапца.
Помоћница министра за инвестиције у спортској инфраструктури Загорка Петровић-Златановић нагласила је да сарадња са представницима града приликом реализације овог пројекта била врхунска.
- Сваки пројекат који реализује Министарство омладине и спорта резултат је партнерске сарадње локалне самоуправе и нашег министарства. Моје задовољство сарадњом са локалном самоуправом у Шапцу је оргромно, а потврђено је самим тим што се данас налазимо у овом фантастичном објекту. Када смо пре четири године прегледали пристигле захтеве из читаве Србије, шабачки се издвојио због изузетне припремљености пројекта и духа заједништва који је носио ““ нагласила је представница министарства.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa