Инфо

21. јун 2012.21. јун 2012.
МУЗИКА И РУЖЕ НАЈАВЉУЈУ ФЕСТИВАЛ

РУЖЕ ЛИПОЛИСТА

У организацији ТОШ, МЗ Липолист и Удружења “Руже Липолиста“, под покровитељством Града, у Липолисту ће од данас до суботе бити одржан 18. фестивал посвећен краљици цвећа
Организатори традиционалног фестивала “Руже Липолиста“, данас су поделом ружа у шабачкој пешачкој зони позвали наше суграђане на тродневну манифестацију, чији ће програм почети вечерас у 21 час наступом новосадске групе “Апсолутно романтично“ у дворишту ОШ “Војвода Степа Степановић“ у Липолисту.
Сутра је дан у знаку јубилеја. Наиме, у дворишту породице Маринковић, уз прикладан садржај под називом “Код Маринковића од Маринковића“ биће обележено 35 година од постојања расадника.
-Ове године обележавамо три и по деценије од почетка бављења овим послом. Задовољство нам је што можемо тај јубилеј да поделимо са нашим пријатељима. За ту прилику припремили смо и пригодан програм у нашој авлији. Вече ћемо, у 21 час, почети поезијом Томислава Маринковића, носиоца две престижне награде за песништво. Његове стихове изговараће глумци Шабачког позоришта. Потом је време резервисано за видео пројекцију филма о раду расадника, насталог пре пет година, и на крају ће Зоран Даниловић-Крпица извести неколико нумера које за тему имају руже. По завршетку официјелног дела програма, необавезно дружење са гостима ће бити настављено до ситних сати ““ објаснио је Милан Маринковић, и најавио сличан садржај и за наредне године.
-Наша породица жели да прошири своје поље делатности и на сеоски туризам. У том циљу, надам се да ће овакве вечери и дружења у будуће постати традиција, каже Маринковић.
Но, пре окупљања код Маринковића, посетиоце Липолиста у петак у етно селу породице Топаловић очекује наступ чланова секције КУД “Абрашевић“ (19 часова), а потом вече глумаца Небојше Дугалића (20 часова).
Главни фестивалски дан је субота. У дворишту липолиштанске основне школе у пола дванаест биће отворена изложба цвећа. Док жири буде оцењивао најбоље аранжмане, посетиоци ће моћи да уживају у наступу хора и народног оркестра КУД “Абрашевић“ Шабац и финалу Завичајне смотре фолклора.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa