Инфо

26. јул 2012.26. јул 2012.
ЗАЈДЕНИЧКЕ АКТИВНОСТИ ЦРВЕНОГ КРСТА И СЛУЖБЕ ЗА ТРАНСФУЗИЈУ КРВИ ДАЈУ ОДЛИЧНЕ РЕЗУЛТАТЕ

У ШАПЦУ БЕЗ НЕСТАШИЦА КРВИ

Служба за трансфузију крви Опште болнице, у сарадњи са Црвеним крстом и Друштвом добровољних давалаца, спремно је дочекала сезону годишњих одмора, те несташице крви на подручју Шапца нема. Координисане активности, које се спроводе годинама, утицале су да у сваком тренутку има довољно добровољних давалаца спремних да помогну људима којима је крв неопходна
Иако путем медија сваког лета стижу алармантни позиви грађанима, нарочито у Београду, да доборовољно дају крв, шабачка служба за трансфузију таквих проблема нема. Поверење које добровољни даваоци имају у службу је огромно, те се ни у летњим месецима не осећа недостатак оних који су спремни да помогну другима. Мобилне екипе, које барем једном недељно бораве на терену, остварују одличне резултате у прикупљању крви, нарочито у сеоским срединама, наглашава др Митко Брајић, начелник службе за трансфузију крви Опште болнице Шабац.
- Током лета наш рад није базиран по фирмама, већ мобилне екипе службе за трансфузију крви најчешће бораве у сеоским и приградским месним заједницама. Резултати у сеоским срединама су фантастични, а посебно бих истакао мештане Петловаче, Рибара и Петковице, који су традиционално међу најатктивнијима када је добровољно давање крви у питању. Само у прошлој акцији становници ова три села прикупилу су више од 70 јединица крви, чиме су потврдили да су међу најодговоријим даваоцима крви у Србији, о чему сведоче и многобројна признања и награде ““ наводи др Брајић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa