Инфо

27. август 2009.27. авг 2009.
КОЦЕЉЕВА

ПРВА ИСПОРУКА РЕГРЕСИРАНОГ МИНЕРАЛНОГ ЂУБРИВА

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде регресирало је куповину сто хиљада тона минералног ђубрива за јесењу сетву и то искључиво домаћих произвођача.
Одмах по објављеној уредби уследила је акција Подручне канцеларије за рурални развој чије су активности биле усмерене на удруживање пољопривредних произвођача, како би се сакупиле довољне количине минералног ђубрива за испоруку. Прве количине стигле су у коцељевачку општину крајем прошле недеље.
Право на регрес имала су регистрована пољопривредна газдинства која су у активном статусу као и све земљорадничке задруге регистроване за ову делатност.
Индивидуалним произвођачима била је дозвољена куповина од 25 до 100 тона док је горњи лимит за задруге био пет пута већи.
- Још једном смо доказали да се упорним радом на терену и максималним залагањем може спровести било која акција која ће допринети бољем животу грађана- изјавио је подручни координатор канцеларије за рурални развој у Коцељеви Владимир Бајуновић и додао да је ова акција олакшала пољопривредним произвођачима куповину минералних ђубрива јефтинијих за десет динара у односу на цене у трговинама...

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa