Инфо

27. август 2009.27. авг 2009.
У ШАПЦУ ПОВЕЋАН БРОЈ ЛИЦА У СТАЊУ СОЦИЈАЛНЕ ПОТРЕБЕ

КРИЗА РЕГРУТУЈЕ НОВЕ СИРОМАХЕ

Најтеже су погођена лица у стању социјалне потребе, која из градске касе у просеку добијају 1500 динара месечно. За голо преживљавање у прошлој години једнократну помоћ искористило 1649 људи
Две народне кухиње раде у Шапцу. Једна је у прошлој години „гостила“ 597 корисника. Данас их је више. Криза свакодневно „регрутује“ нове сиромахе. Већина су корисници материјалног обезбеђења, осим ако за то не постоје неке законске препреке. Народне кухиње су им најсигурнији дом за преживљавање.
- Број корисника материјалног обезбеђења варира. У јуну ове године забележили смо 933. Кад наступе сезонски радови у јуну, јулу и августу, овај број опадне, каже Љубица Журжиновић, социолог у Центру за социјални рад у Шапцу.
Доста радника је после приватизација остало без посла. И они су се придружили великом броју оних који „крпе крај с крајем“. На евиденцији незапослених у Шапцу, Владимирцима, Коцељеви и Богатићу је у овом моменту 19.359 лица. Од тога само у Шапцу је 13.486. Највише их је са средњим трогодишњим образовањем 4.237. Следе их они са четвртим степеном стручности, којих је 3.636. Међу свим категоријама оних који траже посао највише је жена.
- Отуда многобројни програми и субвенције за решавање проблема незапослености. То је горуће питање и треба му посветити највише пажње, тврди Журжиновић...

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa