Инфо

27. август 2009.27. авг 2009.
ДАН ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВА

ОБЕЛЕЖЕНА СТОСЕДАМДЕСЕТОГОДИШЊИЦА ПОСТОЈАЊА

На основу одредби Устава из 1838. почетком 1839. године формирано је у северозападној Србији Окружје шабачко кога су чинила три среза, међу којима и Посавотамнавски са седиштем у Свилеуви.
Поводом обележавања дана општине која постоји већ 170 година, 19. августа на Преображење Господње, у сали Дома културе одржана је свечана академија којој су присуствовали представници министарстава, републичких ограна и установа, црквених општина, јавних предузећа и установа као и званичници бројних градова и општина.
Након химне коју је отпевао хор основне школе под управом професора Ивана Марковића госте је поздравио председник Верољуб Матић који је говорио о садашњости и будућности коцељевачке општине.
У свом говору он је истакао да је руководство прилагодило функционисање и деловање општине према захтеву данашњице и сутрашњице, те да је развијена идеја развојног размишљања, створени услови за улагање и развој привреде, у великој мери припремљена инфраструктура као предуслов развоја привреде и подизања стандарда грађана. Такође је наглашено потпуно постигнуто политичко јединство, добра сарадња са централним властима, општинама не само у непосредном окружењу, успостављена прекогранична сарадња.
Матић је још једном потврдио да је акценат Коцељеве и у будуће на привредном развоју.
- Оно што ћемо радити даље је првенствено подржавати постојећу привреду, отварати могућности новог привредног развоја, помагати пољопривреди да у новим условима и захтевима што боље функционише, наставити улагања у инфраструктурне објекте, чувати и штитити животну средину, развијати и ширити сарадњу са субјектима у земљи и иностранству, равномерно развијати све делове општине, побољшати рад јавних установа и предузећа- рекао је председник општине и додао да ће максимално стимулисати мотивацију демографске виталности ове општине уз обезбеђивање перспективе младима за останак на овим просторима...

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa