Инфо

27. септембар 2012.27. сеп 2012.
НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

СЕРТИФИКАТИ ЗА РАЧУНОВОЂЕ

Представници Националне службе за запошљавање филијала Шабац прошлог уторка уручили су сертификате полазницима обуке за рачуновође. Поред сретификата полазници су добили и уверења о оспособљености за обављање рачуноводствених послова. Обуку за 10 незапослених лица, дипломираних економиста, изводила је Агенција за образовање одраслих “Академија Чачак“.
-Економски факултет сам завршила пре три године и исто толико сам на Бироу. Добијала сам послове на три месеца, али ништа конкретно. Од бироа смо добили шансу да похађамо курс и добијамо звање специјализованог рачуновође. Сви смо успешно положили тест тако да се надамо бољем и бржем запослењу, каже полазница курса Нада Благојевић.
-Обука је трајала три и по месеца. Углавном смо се бавили практичним делом. Сви су тест успели да положе са веома добрим резултатом чиме су показали да су оспособљени за вођење пословних књига и завршних рачуна. Сертификат им омогућава да буду доста конкурентнији на тржишту рада, навела је предавач Мирјана Бојанић.
Власник и директор Агенције “Академија Чачак“ Драгана Грбовић, која је извођач обуке, истиче да са добијеним уверењем полазници могу да аплицирају за самозапошљавање и отворе своју радњу, односно агенцију за рачуноводствено ““ књиговодствене услуге. Такође, наводи да уверење пружа предност и при запошљавању код послодавца.
-Сертификат је потврда о одслушаној обуци и она гарантује полазнику да је усвојио знања и вештине на елементарном нивоу. Уверење је потврда да је сваки од полазника завршио испит и обуку савладао на високом нивоу.
Јованка Момчиловић из НСЗ наводи да се обуке бирају по договору са сектором за посредовање који предлаже обуке за дефицитарна занимања. Такође, истиче да прате и ефекте претходних година на запошљавање.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa