Инфо

11. октобар 2012.11. окт 2012.
ШАБАЧКО ПОЗОРИШТЕ

ЗА СВАКОГА ПОНЕШТО

На завршној вечери традиционалне смотре „Театар на правом путу“ у недељу, 7. октобра, премијерно изведена комедија „Отмица и вазнесење Јулијане К“ по тексту и у режији Жељка Хубача. У сарадњи са Библиотеком шабачком представљена и редитељева књига драма “Бизарно“ у издању Шабачког позоришта и КИЗ „Алтера“ из Београда. Глумац вечери Љубиша Баровић. Најбоља представа „Један човек, двојица газда“ Књажевско-српског театра из Крагујевца
Током прошле седмице Шапчани су имали прилику да погледају две премијере домаћег позоришта и четири гостујуће из Крагујевца, Зрењанина, Приштине и Инђије. Изведена је и представа „Грета страна 89“ Сцене„Маска“ из Шапца. Овогодишња ревија “Театар на правом путу“ понудила је разноликост када су у питању не само врсте представа, већ и њихово временско трајање, величина ансамбала. Великом сценом доминирали су како већ афирмисани и добро познати глумци, тако и они млади који су своје прве успешне кораке направили на филму и телевизијским серијама.
Завршно вече отворило је премијерно извођење комедије по тексту и у режији Жељка Хубача „Отмица и вазнесење Јулијане К“ Шабачког позоришта. Како је истакао Миливој Млађеновић, директор Стеријиног позорја, на представљању књиге драма „Бизарно“ Жељка Хубача, комедија представља „омаж најбољима из наше комедиографске традиције - Ковачевићу, Симовићу и Лази Костићу“.
Жири у саставу Ката Југовић, Марјана Исаковић и Александра Делић за најбољу представу прогласио је комедију Р. Бина у режији Небојше Брадића „Један човек, двојица газда“ Књажевско-српског театра из Крагујевца.
-Редитељ Небојша Брадић је са искусним ансамблом Крагујевачког позоришта остварио успешну позоришну представу. У развојној линији драме глумци су убедљиво приказали различите и индивидуалне карактере. Владан Живковић, проглашен глумцем вечери, ноншалантно, духовито, користећи све елементе комедије обликује свог Кленча опседнутог добрим залогајем и проводом. Женски ликови, посебно Доли и Кристина, у извођењу Исидоре Рајковић и Марине Перић Стојановић, учинилу су представу допадљивом и шармантном. Оригинално и самоуверено владају сценом Миодраг Пејковић као Френсис и Милић Јовановић као Алфи. Углавном су уверљиво остварени и остали ликови који чврсто, стабилно утврђују драмску структуру представе. Музичке и плесачке сцене прате нарацију представе чинећи је сложенијом и спектакуларнијом. Сценографија и костими примерено прилагођени времену и простору у коме се радња одвија. Општи утисак је да су глумци и редитељ били снажно мотивисани заједничком игром тако да заслужују да буду победници на овогодишњем фестивалу „Театар на правом путу“ - рекла је Ката Југовић образлажући одлуку жирија.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa