Инфо

11. октобар 2012.11. окт 2012.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

СРЕЋНО И ВЕСЕЛО

Уместо кише коју чекамо месецима, ударио пљусак. И то прави пљусак цена. Сад се сви некако осећамо покисло. А као, живели смо срећно и весело.
Неки дан у Србији боравио извесни економиста па још и нобеловац, те човек покушао да одгонетне како решити нашу кризу. Човек после отишао својим путем а ми наставили да живимо срећно и весело.
Е тај нобеловац рече да је за превазилажење кризе решење у што већој потрошњи. Е пријатељу, то код нас не пали, одвикли смо се од потрошње. Иако смо мислили да ћемо живети срећно и весело.
А и који то па нобеловац односно економиста зна више о економији од нашег Динкића или пак, такође активног учесника поменутог скупа, Делте Мишковића. И они живе срећно и весело.
Један од српских чувених синдиката који штите интересе радника, и још којешта, запретио нашој власти протестима истих тих радника и то због високих цена. И пошто су се ови у власти испрепадали, а цене остале високе, сад би ми требали да живимо срећно и весело.
Поскупео и дуван. Е, ко је пушио, попушио је своје. Срећно и весело.
Док траје ова проклета криза, могла би наша власт још нешто корисно да учини за овај народ. А то је да забрани по телевизијама рекламирање хране и намирница, сремање јела и којекакве куварије, јер то само иритира гладан народ. Па да, гладни, живимо срећно и весело.
Прошао и 5. октобар. Ни они који су га стварали нису га овог пута нешто посебно обележили. Сви су, некако, више пажње посветили некој поноситој паради. Пропедерисала нам се и политика. И то је срећно и весело.
Не би било на одмет, када се код нас већ обављају свакојаки пописи становништва, да се преброје и они који себе сматрају „поносним Србима“. Па ако их има више у демократском духу нека преузму водеће државне улоге, док они који себе стварно и поносно сматрају нормалним, е они би требали да окрену леђа зиду, за сваки случај. Па да живимо сви срећно и весело.
Кажу неки да су они неки други поручили да се држава педерски понела што није дозволила слет оних поноситих полетараца кроз престоницу. Могли смо живети сви срећно и весело.
У балканској престоници најављено је за наступајуће дане да ће се одржати улична шетња власника паса свих раса са својим љубимцима. Исто то најавили и одгајивачи мачака па и љубитељи птица и остале перутине. Такође и власници разноразних егзотичних животиња прошетаће своје мезимце улицама, путевима и странпутицама града а сличну манифестацију наговештавају и имаоци коња и магараца, те власници... Е ако се у међувремену установи да у Србији живе и Срби, можда ће и они доспети да увате ред за удружену престоничку шетњу и народну параду. Па да живимо сви срећно и весело!

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa