Инфо

24. децембар 2009.24. дец 2009.
НАСТАВЉЕНИ ПРОТЕСТИ РАДНИКА „МИНЕРАЛНИХ ЂУБРИВА“

ЈОШ ЋЕ МОРАТИ И ДА ПЛАТЕ

Вишемесечна агонија радника “Зорке ““ Минералних ђубрива“, не само да се наставља, већ је из дана у дан све израженија, како за њих, тако и за оне који су њиховим протестовањем онемогућени да раде.
Радници “Минералних ђубрива“, од летос, од када је ова чланица Холдинга продата новосадској фирми “Викторија група“, не престају са протестима. Протекле недеље прекинули су десетодневни штрајк глађу, на наговор епископа шабачког, господина Лаврентија, али не одустају од својих потраживања. Њима се, без обрачунатих камата, дугује 360 милиона динара.
Разочарани, револтирани и огорчени радници, дане проводе у просторијама фирме, тражећи оно што им припада и оно што су тешко зарадили.
Међутим, преговори са надлежнима нису уродили плодом, а сви покушаји да дођу до оних који су најодговорнији за њихове проблеме, а то су према њиховом мишљењу Агенција за приватизацију и Министарство економије, остали су само безуспешни покушаји, јер приликом сваких разговора одговорност су преносили једни на друге.
Радници су блокирали све прилазе “Зорки“ и тако онемогућили рад колегама из “Фармакома“ и “Транспорта“. Овакав њихов потез наишао је на отпор код оних који су њиховим протестима онемогућени да обављају своје послове, па је дошло чак и до физичког сукоба.
Према речима председника протесног одбора, Радосава Јаковљевића, прошле среде је у круг фабрике ушло око петнаестак мушкараца, који су, у намери да уклоне барикаде са колосека, и физички насрнули на раднике који траже своје плате.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa