Инфо

31. јануар 2013.31. јан 2013.
СВЕЧАНОСТ ЗА ПАМЋЕЊЕ

БОЈЕ И ЗВУЦИ НА ОГЊИШТУ КУЛТУРЕ

Прошлог петка, у Галерији Библиотеке шабачке, коју је недавно проф. др Владета Јеротић с правом назвао „огњиште културе“, отворена је 26. традиционална изложба Школе сликања Драгише Марсенића. Вече је отворило Шабачко певачко друштво на челу са диригентом Бранком Ђурковићем уз „Химну Светом Сави“, онако како то само они умеју, не мање од најбољег. Био је то прави начин да се звуцима започне пут кроз боје и цртеже, да се овој вечери да посебан тон.
- Кад се помиње традиција хорског певања, ту је господин Бранко Ђурковић и Шабачко певачко душтво. Имамо и традицију ликовног стваралаштва, професора Марсенића и школу која већ 26 година са својим ученицима приређује изложбу за Светог Саву. На врхунцу, имамо Светог Саву, традицију која траје у нашем народу, којој се враћамо и коју обнављамо. Да бисмо могли да наставимо традицију, морамо да имамо младе људе. Мени је зато задовољство што сваке године, за Светог Саву, професор Марсенић са својим ученицима излаже у холу наше Библиотеке, која има традицију дугу 165 година и још једна је, коју, поред хорског певања и ликовног стваралаштва, прослављамо, рекла је Соња Бокун Ђинић, директорка Библиотеке.
Професор Марсенић је, и ове године, представио радове ученика своје Школе сликања, полазника почетног курса, ученика припремног курса, ученика припремног курса за студије архитектуре и оних који су уписали академију у претходном року. Никога није изоставио у каталогу, нити заборавио да понаособ представи публици. И овај пут, млади уметници су показали зашто су најбољи на пријемним испитима академија које уписују. Поделили су са нама своју слику света који нас окружује и обојили ову, често сиву, свакодневицу.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa