Инфо

31. јануар 2013.31. јан 2013.
У КЦШ ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА ДРАГАНА ФИЛИПОВИЋА

СНОВИ И КОРЕНИ

О монографији коју чине педесет две кратке животне приче о успеху Шапчана и Подринаца на тлу САД и Канаде прошлог четвртка, 24. јануара, проговорили рецезенти прим. др Предраг Тојић и сликар Радован Миразовић. У име издавача присутнима се обратио извршни директор „Гласа Подриња“ Слободан Теодоровић. Одабране делове казивали Мирјана Филиповић и глумац Младен Огњановић
Књига о сновима, нади, успесима, али и животу негде тамо далеко половином двадесетог века представљена је широј шабачкој публици у Великој сали Културног центра. Говорећи о монографији Драгана Филиповића, истакнутог шабачког новинара и публицисте, прим. др Предраг Тојић рекао је да је аутор кроз књигу ненаметљиво провео три кључне речи ““ љубав, рад, радост.
-Од тих људи ми треба да учимо како се воли своја земља, како се иста та земља чува од себе. Рад, који смо као категорију људске активности веома потиснули деценијама уназад ови људи, суочени са избором опстанка они су у свој имунолошки животни систем уградили то да морају да раде. Рад је услов постојања човека уопште. Показали су како се учењем и радом може освајати степеница по степеница, а тиме остварити и сан. Вероватно ће и ова књига бити један од начина да се обнови једно лепо осећање као што је радост. Ово је почетак нечега што мора бити више, чешће јер је то потребно не само због тих људи како би се та њихова љубав према земљи, тај животни пут забележио него да ми научимо да из тих њихових житија, из њихове љубави, из њихове радости, рада, успеха како се то може остварити и овде ““ рекао је прим. др Тојић.
Књига наде, како је истакао сликар Радован Миразовић, дошла је управо у тренутку када и најприсебнији појединци, заклети оптимисти, почињу да сумњају у могућност „позитивног исхода ствари“.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa